Седем неща, които Франк Лампард трябва да направи в първите си дни на мениджър в Челси


Седем неща, които Франк Лампард трябва да направи в първите си дни на мениджър в Челси
Снимка: https://www.chelseafc.com/en

4183 0

По-рано днес официално бе обявена новината, че Франк Лампард е новият мениджър на Челси. Голмайстор №1 в историята на клуба се завръща на "Стамфорд Бридж", като според медиите на Острова е подписал договор за три сезона.

Днес в Англия се постараха да обявят и кои ще са първите големи седем задачи, които той трябва да изпълни максимално бързо в клуба.

1. Да разчита повече на играчи от школата на клуба

Челси има една от най-добрите академии в Англия, като доказателството за това е, че спечелиха първенството при подрастващите шест пъти в последните осем години. Голяма част от тях обаче биват давани под наем и не получават шанс за изява. Сега обаче, с трансферната забрана, наложена от УЕФА и с контузиите на Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсън-Одой, е прекрасният момент да се даде шанс на младите играчи.

2. Да използва Нголо Канте на позицията, на която играе най-добре

Лампард по никакъв начин не трябва да се съобразява с тактиките, на които тимът бе научен от Маурицио Сари. В продължение на два сезона Нголо Канте игра дефанзивен халф, като спечели титлата и двата сезона, а във втория бе избран за играч №1 в Англия. Сари обаче го премести в малко по-предни позиции, което не се отрази добре на французина.

3. Да покаже на Кепа и останалите кой всъщност е "шефа"

Легендата на Челси не може да си позволи действия като тези на Кепа във финала на Карабао Къп. 41-годишният специалист трябва от началото да покаже кой командва парада на "Стамфорд Бридж", за да няма проблеми с играчите си в хода на сезона.

4. Да даде нужното време на Пулишич

През януари Челси обяви трансфера на американския национал Кристиан Пулишич. Той бе закупен от Борусия Дортмунд срещу 58 милиона паунда, като остана в Германия до края на кампанията. Напълно нормално е 20-годишният талант да има грешки в началото, но това не трябва да притеснява новия мениджър на лондончани.

5. Да не губи от Манчестър Юнайтед в първия кръг

Първият мач на Жозе Моуриньо в Челси бе срещу Манчестър Юнайтед. Такава бе съдбата и на Аврам Грант, а сега и на Франк Лампард. Ако Челси не позволи на Оле Гунар Солскяер и играчите му да спечелят, това ще доведе до много позитивизъм от феновете към Лампард, а и заявка към "червените дяволи" да не си мислят, че лесно ще стигнат до място в Топ 4. 

6. Да победи Ливърпул за Суперкупата на Европа

Нищо няма да докаже толкова добре, че Лампард е отличен за поста мениджър на Челси, колкото спечелването на трофей в първия му професионален мач начело на лондончани. Това ще бъде факт, когато "сините" се срещнат в Ливърпул в спор за Суперкупата на Европа.

7. Да разбере от Абрамович какво се случва с отбора

През миналата година Роман Абрамович не изгледа нито един мач на Челси, след като загуби своята виза и бързо се появи информация, че той ще продава клуба. Сега Лампард трябва да започне да държи връзка със собственика, за да разбере дали ще има нов стадион, дали ще се продава отбора и колко пари ще получи за трансфери през следващото лято.

По-рано днес пък стана ясно и каква е заплатата на Франк Лампард в Челси. Повече по темата вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички