Изтече любопитна информация от преговорите между Челси и Франк Лампард


Изтече любопитна информация от преговорите между Челси и Франк Лампард
Снимка: Getty Images/Guliver

3097 0

Английският гранд Челси продължава да стои без назначен треньор след напускането на Маурицио Сари. Това обаче изглежда, че съвсем скоро ще бъде прекратено, а овакантеният пост ще бъде зает от голямата легенда на "сините" и вече мениджър Франк Лампард. След като през последните няколко дни имаше известно затишие на Острова около случващото се на "Стамфорд Бридж", сега медиите отново обърнаха внимание на шампиона в Лига Европа.

Според информации на "Sky Sports", Франк Лампард ще бъде представен официално като треньор на бившия си клуб на 4 юли (четвъртък), а от щаба на "сините" очевидно са действали изключително внимателно в преговорите, след като разговорите между клуба и специалиста се проточиха повече от седмица.

Още на 25 юни ръководството на Дарби информира, че дава своето разрешение на Лампард да води преговори с Челси. В началото на месеца "овните" излязоха с ново становище, в което информираха, че Франки няма да е ангажиран с тренировъчната дейност на своите футболисти в следващите дни, за да преговаря със "сините".

"Sky Sports" пише още, че преговорите най-вероятно са се проточили, тъй като Лампард е изчаквал уверение от президента на клуба Роман Абрамович относно неговите очаквания и планове за Челси. Срещата между английския специалист и ръководството на клуба е протекла в открит обмен на виждания за развитието на отбора, като и двете страни са искали да се уверят, че ще работят в разбирателство.

Директорът на Челси Марина Грановская е попитала Лампард относно липсата му на опит в треньорската професия, както за визията му за клуба и дали ще дава шанс на младите играчи в тима. От своя страна Франки е пожелал да разбере какви са очакванията на клуба, какво за тях би било успех, както и трансферните планове на отбора, след като изтече наложеното им наказание.

Вечният голмайстор на "сините" е подчертал пред Абрамович, че не желае да бъде третиран по по-специален начин, а напротив - иска да бъде оценяван по начина, по който е правено това за всеки друг предишен треньор на отбора, а именно чрез резултатите на терена. Според информациите, Лампард не е пожелал гаранции относно своята работа на "Стамфорд Бридж" - въпреки, че отборът сменя четвърти специалист в рамките на последните четири години. Както е известно, Антонио Конте имаше финансови претенции към клуба, след като бе преждевременно отстранен от своята длъжност.

Относно параметрите по договора - заплата и продължителност на контракта, Лампард и Челси са се споразумели сравнително лесно. Англичанинът ще трябва бързо да навлезе в ритъм на "Стамфорд Бридж", тъй като в момента клубът е изправен пред тежки предизвикателства, които могат да доведат до криза. А каква ще бъде първата сериозна задача пред Франки - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички