Само за уикенда бяха регистрирани три прояви на расизъм във Великобритания


Само за уикенда бяха регистрирани три прояви на расизъм във Великобритания
Снимка: Getty Images/Guliver

1313 0

Английските медии реагираха много остро през миналата седмица, когато обвиниха българите в расизъм в двубоя между националния ни отбор и Англия. Темата се превърна във водеща тема на Острова, като се изписаха и много обиди по наш адрес.

Само този уикенд обаче във Великобритания има три случая на расизъм по време на футболни срещи. Първият бе в мач от четвъртия квалификационен кръг на Купата на Футболната асоциация на Англия бе прекратен заради расистки прояви от трибуните. Става въпрос за двубоя между Харинги Бороу и Йоувил, като играчите на Харинги са напуснали терена, след като са станали жертва на расистки обиди.

Отново в събота в Чемпиъншип между Лутън и Бристъл сити бяха подадени сигнали за обиди от гостуващата агитка."Всеки закупил билет или сезонна карта ще бъде проверен и при нужда ще бъде докладван на властите. В момента клубът разследва подадените сигнали за расизъм и може да гарантира, че ще бъдат взети мерки срещу него", реагираха веднага от Бристъл.

Третият случай бе в Шотландия след двубоя между Хартс и Рейнджърс. Домакините съобщиха, че разследват сигнал за расистки обиди към звездата на гостите от Глазгоу Алфредо Морелос.

По този повод бивш английски национал изригна срещи журналиститите на Острова и ги обвини в расизъм - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички