Прекратиха мач в Англия заради расистки обиди


Прекратиха мач в Англия заради расистки обиди
Снимка: Getty Images/Guliver

2072 0

Мач от четвъртия квалификационен кръг на Купата на Футболната асоциация на Англия бе прекратен заради расистки прояви от трибуните. Става въпрос за двубоя между Харинги Бороу и Йоувил, като играчите на Харинги са напуснали терена, след като са станали жертва на расистки обиди.

След срещата на стадиона на Йоувил "Коулс Парк" чернокожият вратар на Харинги - отбор от седмото ниво на английския футбол - заяви, че е бил обиждан и плют от фенове на домакините. "Това бе един ужасен следобед. Трябва да кажем, че 99.9 процента от феновете на Йоувил също бяха отвратени от случващото се", написаха от Харинги в Туитър малко по-късно.

Лондонската полиция заяви, че е започнала разследване по случая, като за момента все още няма направени арести. От ФА осъдиха инцидентите на "Коулс Парк" и увериха, че си сътрудничат с полицията за бързото изясняване на фактите по случая. Английска журналистка бе една от малкото в страната, защитили България след расисткия скандал на мача в София. Вижте какво каза Рейчъл Мур в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички