Расизъм в Англия: Близо 90% от футболните фенове са свидетели на расистки обиди

Расизмът в Англия е тема, която нашумя много през последните месеци. Засилващите се прояви на расизъм по футболните терени, а и извън тях, принудиха властите на Острова да налагат все по-солидни глоби и наказания, но въпреки това зрителите по трибуните продължават да участват или стават свидетели на обиди на расистка основа.

Проучване на английската медия "Sky Sports" показва, че 86% от феновете, които посещават футболни мачове редовно, стават свидетели на проява на расизъм. В проучването са взели участие над 1000 души, като 93% от чернокожите, азиатците и другите етнически малцинства потвърждават, че са били свидетели на расистки обиди.

Момиче преживя сексуалeн тормоз по време на мач в Бундеслигата

22-годишно момиче се оплака от сексуален тормоз срещу нея от страна на мъж, докато са били на трибуните по време на мача между съставите на Шалке...

Изследването разкрива още, че 1/3 от анкетираните фенове са ставали жертва на расизъм. Тази бройка скача до 71%, когато се отнася до етническите малцинства във Великобритания. Само 29% са докладвали на длъжностните лица за проява на расизъм, докато 74% от тях остават неуверени дали въобще е било сторено нещо от страна на полицията относно тяхната жалба.

Феновете на кои отбори в Англия са най-често арестувани - вижте тук.

Кои са 11-те най-незабравими червени картона? (ВИДЕО)

Страстите на футболния терен често достигат своята връхна точка, а понякога преминават отвъд всякакви граници. Главните арбитри често са изправен...

Още по темата

Please select answer!