В Англия: Феновете на кои отбори са най-често арестувани?


В Англия: Феновете на кои отбори са най-често арестувани?
Снимка: Getty Images/Guliver

3024 0

Арестите в Англия, които са пряко свързани с футбола на Острова, са намалели драстично с цели 55% за последното десетилетие, показват нови данни. Въпреки това футболните арести остават често срещано явление в топ първенствата на страната. 

Второто ниво на английския футбол Чемпиъншип е водач в тази класация, като е регистрирало близо 600 ареста за година. Второто място е заемано от Висшата лига, където арестите са 374 на брой. Зад тях се нареждат съответно Лига 2, Лига 1 и Националната лига.

За трета поредна година феновете на Бирмингам са регистрирали най-голям брой арести сред всичките топ 5 първенства на страната. За 2017 година броят на арестуваните запалянковци от Бирмингам е 95.

От тимовете във Висшата лига Уест Хям е лидер с 46 ареста, като 13 от тях са за нахлуване на терена. Проблемите при "чуковете" с пропускането на запалянковци на терена настъпиха, след като се преместиха на олимпийския стадион.

Междувременно стана ясно дали Висшата лига ще въведе системата за видеоповторения, известна още като ВАР, през следващия сезон. Вижте повече подробности в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички