Изпращат тифози на Лацио в Аушвиц


Изпращат тифози на Лацио в Аушвиц
Снимка: Guliver/GettyImages

1669 0

200 фена на Лацио всяка година ще ходят до Аушвиц, за да се запознаят с едно черно петно в историята на човечеството. Това обещание даде президентът на "орлите" Клаудио Лотито. Това са мерките, които клубът ще вземе след гаврата, която си направиха някои тифози с образа на Ане Франк.

"Тук сме днес, за да се разграничим от всякаква форма на ксенофобия и антисемизъм. Огромната част от феновете на Лацио споделят тази позиция. Правим много други инициативи, за да подтиснем тези инциденти чрез всекидневни действия като посещения на играчите в училища, за да преодоляваме социалните, расистките и финансови бариери", заяви Лотито при посещение в синагога. 

Президентът подчерта, че феновете на тима са подобрили значително своето поведение, но също така сподели, че във всяко общество има "гнили ябълки".

"Не говорим затова какво иска да направи Лацио, а затова, което винаги сме правили: Лацио винаги е бил ясен в оценката за тези инциденти, с ясни сигнали и вкарването на хора в съда. Днес официално мога да обявя, че Лацио ще вземе участие в нова годишна инициатива, организирайки годишни посещения до Аушвиц за 200 привърженици на Лацио, които да се образоват и да направим така, че да не забравяме определено моменти, за да може тези хора да знаят за какво говорим".

"Не може да си правиш шеги с тези факти, осъждаме всякакви форми на расизъм. Лацио ще стартира тази инициатива. ацио иска да изясни кой е направил това чрез използването на камерите, както и кой е принтирал тези стикери. Според мен е странно това да се случи след изявлението през миналата седмица, в което молим феновете да не правят тези неща.

"Откакто съм президент не е имало плакати или поведение, което да идентифицира феновете като расисти, антисемити или ксенофоби. Има лоши ябълки във сяко общество, за съжаление не можем да поставим стюард на всеки фен", каза още президентът на Лацио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички