Раниери се завръща в Англия в преследване на нова титла от Висшата лига?


Раниери се завръща в Англия в преследване на нова титла от Висшата лига?
Снимка: Guliver/Getty Images

4206 0

Клаудио Раниери е заинтересован от мениджърския пост на Нюкасъл, след като „свраките“ обявиха раздялата си с Рафаел Бенитес, съобщават източници на Sky Sports. Бившият наставник на Лестър, който спечели Висшата лига с „лисиците“ през сезон 2015-16, е без работа, след като напусна Рома в края на изминалата кампания. Италианският специалист е готов да се завърне в Англия, въпреки че изкара неуспешен период начело на Фулъм миналия сезон.

Според източници на Sky Sports, бившият полузащитник на Арсенал и Барселона Джовани ван Бронкхорст също е изразил интерес към мениджърската позиция на „Сейнт Джеймсис Парк“. Холандският национал, който изигра 107 мача за „лалетата“, напусна наскоро Фейенорд, след като изведе тима до шампионската титла през сезон 2016-17 – първата за клуба след 18-годишно чакане.

Друг от кандидатите за нов мениджър на „джордитата“ е бившият френски национал Лоран Блан. Нюкасъл вече започна процеса по търсене на заместник на Бенитес, след като потвърди, че испанецът ще напусне длъжността си на мениджър, когато настоящият му договор изтече на 30 юни. Клубът се надяваше да достигне до споразумение с него за нов контракт, но преговорите между двете страни претърпяха неуспех. Изпълнителният директор Лий Чарнли се зае със задачата да изготви кратък списък с мениджъри за вакантния пост.

А кое световно име в треньорската професия обяви, че би поел тима на Нюкасъл - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички