Ван Дайк: Понякога не осъзнаваме колко силен състав има Ливърпул


Ван Дайк: Понякога не осъзнаваме колко силен състав има Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

3212 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк сподели, че е уверен в светлото бъдеще за тима след шестия триумф в Шампионска лига. 27-годишният холандски национал бе с основна заслуга за европейския клубен успех на мърсисайдци през изминалата кампания, като пропусна само един мач в надпреварата по пътя към финала в Мадрид.

"Смятам, че ни чака фантастично бъдеще", започна Ван Дайк, който спечели и наградата за „Играч на сезона в Англия“ в анкетата на Асоциацията на професионалните играчи. „Разполагаме с отличен отбор и играчи, които искат непрекъснато да се развиват, които искат да дадат всичко от себе си за тима и клуба. Има толкова много качество в състава – понякога не осъзнаваме с колко силен състав разполагаме както на терена, така и на резервната скамейка. Чака ни фантастично бъдеще“, изрази увереност бранителят.

Ван Дайк бе ключова част от защитата на Ливърпул, която завърши с най-малко допуснати голове - 22 и спечели цели 97 точки, които в крайна сметка се оказаха недостатъчни за шампионската титла, след като Манчестър Сити събра актив от 98. Въпреки че осъзнава добрата форма, в която се намира, Ван Дайк предпочита похвалите да бъдат разделени между всички останали в отбора.

"Аз бях постоянен. Чувствам се чудесно с помощта на моите съотборници. Но всички бяха фантастични. Ако погледнете в състава, Робо изигра най-добрия сезон в кариерата си. Трент бе невероятен за човек на неговите години, игра изключително зряло. Всички от централната защита и целият отбор се представи на много високо ниво“, завърши холандският национал.

След триумфа в Турнира на богатите пък стана ясно, че най-скъпият играч в историята на Ливърпул е готов да поднови своя договор. Повече по темата четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички