Попитаха Клоп защо взе Алисон, а не Облак?


Попитаха Клоп защо взе Алисон, а не Облак?
Снимка: Getty Images/Guliver

2044 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира факта, че мърсисайдци счупиха трансферния рекорд за вратар, и то само няколко месеца след като направиха това и на поста защитник, купувайки Върджил Ван Дайк за 75 милиона паунда.

Германският специалист сподели, че не може да не се възползва от възможност да привлече играч от класата на Алисон, но в същото време намекна, че причината да не бъде взет Ян Облак е в серизната откупуваща клауза, заложена в договора му с Атлетико.

"Всички си мислят, че това са много пари. Да, така е, но можеше да напусне и срещу луди пари. В случая с Облак беше ясно, че той струва 100 милиона евро - това е клаузата в договора му.

Част от работата е да вземеш най-добрите играчи, които са по възможностите на клуба. През тази година пазарът за вратари е по-различен и не всяка година ти се отваря възможност да вземеш толкова добър играч на този пост", коментира Клоп скъпата покупа на "червените".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички