Почетино: Тотнъм е в битката за титлата, но друг е фаворит


Почетино: Тотнъм е в битката за титлата, но друг е фаворит
Снимка: Getty Images/Gulliver

1824 0

"Тотнъм е в битката за титлата, но Ливърпул остава фаворит", това заяви мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино на пресконференция преди неделния двубой с Лестър на "Уембли". Действащият шампион Манчестър Сити, който има равен брой точки с Ливърпул по 62, е на върха заради по-добра голова разлика, но мърсисайдци имат мач по-малко от "гражданите", докато Тотнъм е на трета позиция с актив от 57 пункта.

Ливърпул загуби преднината си начело на Висшата лига след две последователни равенства, но Почетино заяви, че тимът е свършил отлична работа, въпреки проблемите с контузени играчи. "Висшата лига е изключителна и те все още са на върха в таблицата, така че са фаворити за титлата", започна аржентинският специалист.

"Периодът ще бъде труден за всички отбори, които искат да спечелят трофея в края, но без съмнение Ливърпул ще бъде в битката за титлата до последно. Надявам се и ние да останем в борбата. За нас е изключително важно да спечелим в неделя, ако искаме да останем претенденти. Целта ни е в последните пет кръга да сме в позиция да атакуваме върха“, добави той.

Почетино коментира и ситуацията с нападателя Хари Кейн, който контузи глезена си преди месец. "Той все още не е готов за игра и ще пропусне както двубоя с Лестър в неделя, така и първия осминафинал срещу Борусия Дортмунд от Шампионска лига", завърши мениджърът на "шпорите".

А защо една от английските легенди смята, че Тотнъм не може да се пребори за титлата - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички