Почетино: Ще разчитам на Ериксен, уважавам всички мои играчи


Почетино: Ще разчитам на Ериксен, уважавам всички мои играчи
Снимка: Guliver/GettyImages

1557 0

По време на пресконференцията преди съботното дербито от втория кръг на Висшата лига между Манчестър Сити и Тотнъм, мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино заяви, че неяснотата около бъдещето на халфа Кристиан Ериксен няма да повлияе на мястото му в състава. Въпреки че трансферният прозорец в Англия затвори, отборите от Острова могат да осъществяват изходящи трансфери.

Припомняме, че Ериксен е главна цел на отбора на Реал Мадрид през това лято. Договорът на датчанина изтича след 1 година и това може да накара ръководството на Тотнъм да се раздели с играча, с цел да получи определена сума, а не да го загуби чрез свободен трансфер. На въпрос относно плановете му за Ериксен, Почетино отговори: "Ще видим. Само 11 футболисти могат да стартират. Доволен съм от представянето му през последната седмица. Остава ни още една тренировка преди двубоя, след която ще определя стартовия състав."

Треньорът на Тотнъм заяви още: " Аз оценявам еднакво футболист, който има още една година от договора си и такъв, който има още 5 години. За мен не е важна продължителността на споразумението, а качествата и представянето на играчите. Целта ми е да помагам и да подкрепям всички футболисти до момента, в който решат да напуснат клуба и да потърсят развитие на друго място. Искам да уважавам всеки един от тях. Понякога във футбола е трудно да се постигне това, но е важно да се разбере, че уважението е уважение във и извън футбола" добави Почетино.

Той коментира и думите на Жозе Моуриньо, който определи "шпорите" за претендент за титлата: "Харесвам Мо, всички знаем колко е интелигентен, понякога е много саркастичен и поради тази причина е един от най-добрите мениджъри в света. Уважавам мнението му и съм благодарен, защото за мен означава много, че професионалист като Моуриньо вярва в потенциала ни. Имаме вяра в себе си, но този комплимент ни дава още увереност в способностите ни. А какви бяха последните опити на ръководството на Тотнъм да убеди звездата си да остане в тима може да видите в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички