От Англия плашат, че няма да се съобразят с "леките" правила на УЕФА за расизъм, сами ще решават дали да играят

Целият отбор на Англия се е обединил около мнението, че при проява на расизъм, тимът сам ще реши дали да напусне терена. Те определиха правилата на УЕФА в това отношение като "леки".

Протоколът в случай на расизъм е тристепенен. Ако някой от играчите чуе дискриминиращи възгласи, трябва да уведоми капитана си, който да съобщи на съдията. Реферът ще прекрати мача временно и ще накара диктора на стадиона да предупреди публиката.

БФС се оплака на УЕФА заради "безпочвените" коментари на Гарет Саутгейт

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов изпрати официално писмо до генералния секретар на УЕФА г-н Теодор Теодоридис с ко...

Ако обаче това се повтори, съдията официално ще изкара двата състава от терена, а дикторът ще съобщи на привържениците, че срещата ще бъде прекратена, ако ситуацията продължава да бъде такава. Още тогава, реферът ще обсъди с представителите на двата тима, както и със самите играчи, дали мачът да продължи или да бъде прекратен.

Този понеделник Гарет Саутгейт бе организирал среща с целия отбор, на която е обсъдено как да бъде процедирано при расистки възгласи. Те са се обединили около мнението, че сами ще преценят как да постъпят и заедно, като отбор, ще вземат решението, дори то да е в контраст с правилата на УЕФА.

Нападателят Тами Ейбрахам призна за това, като допълни, че могат да напуснат терена преди трите стъпки да са изпълнени, като това ще се случи, ако видят, че от тях няма никакъв ефект. "Един път, два пъти, три пъти - това дава извинение на глупавите хора. Ако се случи нещо подобно и има предупреждение, но то не помогне, ние ще трябва да вземем решение като отбор" - завърши Ейбрахам.

Припомняме, че националният стадион "Васил Левски" ще бъде частично затворен. Причина за това са стари расистки скандирания от двубоите с Чехия в Прага и Косово в Прищина. Срещу Англия (14.10) няма да са налични 5000 места, а срещу Чехия (17.11) - 3000.

А какво заяви мениджърът на националния отбор по футбол на Англия - Гарет Саутгейт, по темата преди броени дни - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!