Саутгейт потвърди: Вадя отбора от терена, ако има расизъм в София


Саутгейт потвърди: Вадя отбора от терена, ако има расизъм в София

2932 0

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт потвърди готовността на отбора да напуснат терена по време на евроквалификацията с България, ако по време на мача някой от играчите му стане обект на расистки обиди. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде на 14 октомври.

"Вече имаме много ясно разбиране на ситуацията, защото в Черна гора по-малко осъзнавахме какво трябва да правим. И през последните няколко седмици видяхме как в Италия спряха мачове, а съдията направи съобщение пред зрителите. Следващата стъпка ще бъде спиране на мача, а съдията ще изведе играчите извън терена. Третата стъпка ще бъде отказ от мача", обясни Саутгейт.

"Целият ни персонал знае какво трябва да направи, ако има признаци на расистки обиди. Имаме официална позиция, искаме да направим послание, ако чуем подобни обиди", допълни специалистът.

Мачът в София ще се играе пред частично затворени трибуни. УЕФА нареди на БФС да затвори отсек с 5000 места като наказание за поведението на българските фенове по време на мачовете с Косово и Чехия. Вижте в този материал играчите, които селекционерът на България повика за мачовете с Англия и Черна гора.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Ангел на седмицата


"Първо спасете сина ми": Бившият кечист Шад Гаспард се удави в САЩ

Известният американски кечист Шад Гаспард се е удавил в Калифорния. Смъртта му бе официално потвърдена от...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама