БФС се оплака на УЕФА заради "безпочвените" коментари на Гарет Саутгейт


БФС се оплака на УЕФА заради "безпочвените" коментари на Гарет Саутгейт
Снимка: Guliver/GettyImages

4334 0

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов изпрати официално писмо до генералния секретар на УЕФА г-н Теодор Теодоридис с копие до Английската футболна асоциация, съобщават на официалната страница на БФС.

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изпрати официално писмо до генералния секретар на УЕФА г-н Теодор Теодоридис с копие до Английската футболна асоциация, в което изразява възмущението си от публичните коментари на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт и очакванията му за расистки обиди по адрес на футболистите му в предстоящата европейска квалификация в София.
БФС приема подобни действия за напълно безпочвени, неуместни и излишно нагнетяващи обстановката преди атрактивния двубой, който българските фенове очакват с огромен интерес вече цяла година. В централата на съюза не е постъпила официална информация за расистки обиди и арест на български запалянко на „Уембли“, а дори такъв случай да съществува, генерализацията и предварителното създаване на напрежение от страна на официални лица от английския тим са в категоричен разрез с взаимното уважение и феърплея, основни ценности както на Българския футболен съюз, така и на УЕФА. Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов изпрати официално писмо до генералния секретар на УЕФА г-н Теодор Теодоридис с копие до Английската футболна асоциация, съобщават на официалната страница на БФС.

В писмото Михайлов изразява възмущението си от публичните коментари на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт и очакванията му за расистки обиди по адрес на футболистите му в предстоящата европейска квалификация в София.

БФС приема подобни действия за напълно безпочвени, неуместни и излишно нагнетяващи обстановката преди атрактивния двубой, който българските фенове очакват с огромен интерес вече цяла година.

В централата на съюза не е постъпила официална информация за расистки обиди и арест на български запалянко на „Уембли“, а дори такъв случай да съществува, генерализацията и предварителното създаване на напрежение от страна на официални лица от английския тим са в категоричен разрез с взаимното уважение и феърплея, основни ценности както на Българския футболен съюз, така и на УЕФА. 

 

Междувременно пък звездните футболисти на Англия заплашват да прекратят мача с България на "Васил Левски" (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички