Няма КЯР със СолсКЯР


Няма КЯР със СолсКЯР
Снимка: screenshot

4254 0

127 дни и 25 мача след назначението си начело на Манчестър Юнайтед легендарният футболист на клуба - Оле Гунар Солскяер, записа 16 победи, 2 равенства и 7 загуби начело на "червените дяволи". Статистически погледнато това е далеч по-добре от 10-7-7 в 24-те мача на Жозе Моуриньо през сезона, преди да бъде уволнен на 18 декември.

Какви са разликите?

Определено Оле е обичан от публиката, той бе приет много топло, а осемте поредни победи, с които започна престоя си в "Театъра на мечтите", го бетонираха в сърцата на "червените" фенове, които настояваха норвежецът да остане за постоянно в отбора. Играчите, повечето от които открито бяха в конфликт с Моуриньо, също приеха добре новия треньор и обстановката в съблекалнята беше фантастична....или поне така изглеждаше.

Погба разкри какво им каза Солскяер след 0:4 от Евертън

След 6 загуби в последните 8 мача на Юнайтед във всички турнири напрежението в съблекалнята се завърна, призраците от времето на Жозе Моуриньо отново са тук. Звездата на отбора Пол Погба, който се считаше за най-големия враг на предишния треньор, сега се обърна и срещу сегашния.

В момента Манчестър Юнайтед е на шесто място, на което го остави и Моуриньо, обстановката е взривоопасна, каквато беше и при Моуриньо, а напрежението върху треньора и играчите - огромно, също както преди 4 месеца. Защо тогава беше нужна тази треньорска смяна?

Какво следва?

За разлика от Моуриньо, Солскяер е сравнително неопитен треньор. Преди да застане начело на един от най-големите отбори в света, норвежецът водеше Молде на два пъти и английския Кардиф за кратко през 2014. Сега е моментът той да покаже колко е израснал в треньорската професия и готов ли е да излезе от тежката ситуация. Колкото и да е обичан от феновете, обърнат ли се играчите срещу него, той няма шанс.

Солскяер: Не съм сигурен, че на играчите им пука

Наскоро Манчестър Юнайтед подписа постоянен договор с Оле Гунар Солскяер. Смяната на Моуриньо беше неизбежна, но дали от тази сделка ще има КЯР и СолсКЯР е точният човек, който да върне славата на "Олд трафорд" - дълбоко се съмнявам.

Автор: Александър Коларов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички