На Острова след оставката на Михайлов: По-известен с перуката, отколкото с изявите си

Популярното издание "Liverpool Echo" направи кратък очерк на тема №1 в световния футбол днес - оставката на Борислав Михайлов след расисткия скандал, който се разрази по време на срещата България - Англия. Президентът на БФС отказа да оваканти поста си доброволно, но след няколко часа размисъл легендарният вратар се предаде под натиска както на футболните фенове, така и този на премиера Бойко Борисов. 

Английското издание пише, че "опозореният президент Борислав Михайлов" е напуснал поста си и уточняват, че непосредствено преди мача е бил много критичен спрямо предупрежденията от страна на Англия, че ще има расизъм на стадион "Васил Левски". Припомня се и фактът, че неговият син - Николай Михайлов, е преминал в Ливърпул, но така и не е изигирал нито един мач за "червените" от "Анфийлд". 

Борислав Михайлов обясни оставката си

Въпреки първоначалните информации, че Борислав Михайлов няма да подаде своята оставка като президент на Българския футболен съюз, именно това се ...

По-интересно е как Катрин Бейт - журналистката, написала дописката на оставката на Михайлов, описва крактия престой на легендарния вратар на Острова: "Михайлов-старши също е бил вратар и има над 100 мача за страната си, включително по пътя към полуфиналите на Световното първенство през 1994-а година. 

Неговият период в Рединг обаче беше далеч от успешен и той придоби далеч по-голяма популярност с известната си перука, отколкото с изявите си на вратата. 

Михайлов е член на Комитета към УЕФА от 2011 година, като българинът обясни оставката си като "следствие от създалото се напрежение", но не сопменава темата расизъм в изявлението си", завършва материалът на местния вестник. В същото време медиите на Острова поискаха жестоко наказание за България заради расисткия скандал (подробности четете тук)

Още по темата

Please select answer!