Моуриньо говори глупости - вижте колко пари изхарчи Юнайтед след ерата "Сър Алекс"


Моуриньо говори глупости - вижте колко пари изхарчи Юнайтед след ерата "Сър Алекс"
Снимка: Guliver/Getty Images

2957 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо се оплака, че финансовата мощ на "червените дяволи" му е недостатъчна, за да се бори с Манчестър Сити за титлата във Висшата лига. Но истината е съвсем различна - 20-кратните английски шампиони харчат с темпото на "гражданите", откакто Сър Алекс Фъргюсън се отказа от футбола.

Както е известно, Юнайтед счупи трансферниа рекорд през лятото на 2016 година, привличайки Пол Погба. Откакто португалецът е акостирал на "Олд Трафорд", той е похарчил малко над 286 милиона паунда за нови попълнения, което не е толкова по-малко от сумата, похарчена от Хосеп Гуардиола - 360 милиона паунда. Трябва обаче да се отбележи, че в състава на Сити имаше много свободни агенти и застаряващи звезди, като "гражданите" определено се нуждаеха от сериозно подсилване.

Откакто Сър Алекс не е на "Олд Трафорд", Манчестър Юнайтед е похарчил над 600 милиона паунда за нови попълнения и е лидер в световен мащаб, дори след покупката на Неймар за 222 милиона евро през лятото. За същия период Манчестър Сити е изразходвал сходна сума за нови попълнения, но резултатите през настоящия сезон са коренно различни.

Все пак Жозе Моуриньо успя да завоюва няколко трофея в първите си сезон и половина начело на Манчестър Юнайтед, което го прави далеч по-успешен от Дейвид Мойс и Луис Ван Гаал. В същото време обаче разликата на върха в момента е огромна и със сигурност причината не е в по-сериозната финансова мощ на Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички