Джеси Лингард спаси Манчестър Юнайтед от резил срещу Бърнли (ВИДЕО)


Джеси Лингард спаси Манчестър Юнайтед от резил срещу Бърнли (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

3517 0

Отборът на Манчестър Юнайтед направи втора поредна грешна стъпка в борбата за титлата с Манчестър Сити. Днес играчите на Жозе Моуриньо трудно стигнаха до 2:2 с гостуващия Бърнли. Така тимът на Хосеп Гуардиола ще може да увеличи още аванса си на върха.

Още през първото полувреме играчите на Шон Дайш шокираха на два пъти феновете на "Олд Трафорд", но след почивката Моу направи двойна смяна и появилият се от пейката Джеси Лингард вкара две попадения, за да донесе поне точка на своя тим.

Срещата започна равностойно, но oще в 3' Ашли Барнс смълча "Олд Трафорд". Играчът на Бърнли засече топката при центриране от фаул - 0:1.

Отборът на Манчестър Юнайтед пое инициативата в срещата и наложи своето темпо. Играчите на Жозе Моуриньо бяха близко на няколко пъти до попадението, но в 36' гостите удвоиха аванса си. Те получиха право да изпълнят пряксвободен удар и Стивън Дефур изпълни великолепно фаула, като Давид де Хеа нямаше шанс да спаси вратата си.

Минута по-късно "червените дяволи" можеха да намалят изоставането си, като Маркъс Рашфорд можеше да се разпише, след като бе изведен в наказателното поле, но защитник на Бърнли изчисти от гол линията.

Като по чудо в 51' Джеси Лингард не се разписа, след като ударът му бе отразен от Ник Пауп, а след това топката на два пъти тупна върху горната греда, преди да бъде изчистена.

Минута по-късно Лингар, който се появи на почивката, все пак се разписа. Той се възползва от подаване на Ашли Йънг и технично с петичка се разписа във вратата на момчетата на Шон Дайш.

В първата минута от добавеното време се стигна до изравняване на резултата. Хуан Мата центрира от свободен удар и след суматоха в наказателното поле на гостите, топката попадна на крака на Джеси Лингард, който вкара второто си попадение с прецизен удар по диагонала.

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед приема Бърнли у дома, като срещата е най-интересната от 20-я кръг на Висшата лига. На връх коледа играчите на Жозе Моуриньо ще търсят задължителна победа, след като в миналия кръг направиха 2:2 с Лестър и позволиха на лидера Манчестър Сити да се отдалечи на 13 точки.

Бърнли от своя страна е приятната изненада на сезона, след като в момента тимът е на седмата позиция. Те изостават на 2 точки от шестия Арсенал и гледат уверено дори към Топ 4, като са на 3 точки зат 4-тия Ливърпул.

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Ашли Йънг, Фил Джоунс, Маркос Рохо, Люк Шоу, Неманя Матич, Пол Погба, Хуан Мата, Златан Ибрахимович, Маркъс Рашфорд, Ромелу Лукаку.

Бърнли: Ник Поуп, Фил Бардсли, Кевин Ланг, Бен Мии, Чарли Тейлър, Джак Корк, Скот Арфийлд, Джеф Хендрик, Стивън Дефур, Йойан Берг Гудмундсон, Ашли Барнс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички