Моуриньо: Юнайтед може да сгреши, ако назначи Солскяер за постоянно


Моуриньо: Юнайтед може да сгреши, ако назначи Солскяер за постоянно
Снимка: Getty Images/Guliver

2468 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо предупреди клуба, че назначението на Оле Гунар Солскяер за постоянен треньор на тима може да стане голяма грешка. Именно норвежецът пое временно "червените дяволи", след като през декември Моуриньо беше уволнен.

След идването на "Олд Трафорд", Солскяер промени и играта, и атмосферата в клуба. Под негово ръководство отборът демонстрира класен футбол и положителни резултати, благодарение на което "червените дяволи" се изкачиха в класирането и заемат четвърто място във Висшата лига.

Сега Солскяер е считан за основен фаворит за постоянен треньор на английския гранд, но Моуриньо смята, че норвежецът не притежава достатъчно опит, за да гарантира резултати в дългосрочен план.

"Вземете, например, Фулъм. Как биха могли да получат по-добър треньор от Раниери? Никак! Как можете да сравнявате опита на Клаудио и този на Скот Паркър, който за първи път тренира отбор? Никак! Но във футбола има примери, в това число моят бивш клуб, когато промяната има незабавен ефект. Аз не вярвам в такива пренареждания в дългосрочен план, но понякога те могат да осигурят някакви положителни резултати в момента", заяви португалският специалист в ефира на beIN Sports. А резултатите му в първите 10 мача начело показват, че Солскяер е без аналог в професията. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички