Молде взима рекордно обезщетение за Солскяер


Молде взима рекордно обезщетение за Солскяер
Снимка: Getty Images/Guliver

2148 0

Днес феновете на Манчестър Юнайтед чуха дългочаканата новина. Оле Гунар Солскяер получи предложение от ръководството да се превърне в постоянен мениджър на тима. До момента специалистът бе временен менижър.

В същото време и бившият отбор на Солскяер - Молде ще бъде доволен от сделката днес. Под негово ръководство тимът спечели две поредни титли на Норвегия и една Купа на страната. Според "sportingintelligence.com" Молде ще получи два пъти от това, което тимът е взимал като трансферна сума. Става въпрос за сума от порядъка на 7 милиона паунда. Освен това въпросната сума е около 2/3 от годишния бюджет на отбора. Изданието споменава още, че с тези пари може да се плаща заплатата на играч от първото ниво на страната за следващите 106 години.

След идването на Солскяер на "Олд Трафорд", тимът е сериозен претендент за място в Топ 4 и участие в Шампионска лига през следващата година. Освен във Висшата лига, Юнайтед се справя също толкова добре и в турнира на богатите, където в 1/4-финалите ще се изправи срещу Барселона.

ВИДЕО ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ БЕРБАТОВ ЗА СОЛСКЯЕР

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички