Манчестър Юнайтед официално обяви дългоочакваната новина


Манчестър Юнайтед официално обяви дългоочакваната новина
Снимка: Getty Images/Guliver

2293 0

Манчестър Юнайтед най-сетне обяви дългоочакваното решение за феновете на отбора. Оле Гунар Солскяер бе назначен за постоянно на треньорския пост.

Норвежецът бе сложен временно на треньорското кормило на тима до края на сезона, но подобряването във формата на Юнайтед му осигури тригодишен контракт с „червените дяволи“. Бившият играч на „червените дяволи“ пристигна на „Олд Трафорд“ през декември миналата година след уволнението на Жозе Моуриньо.

Като играч Солскяер отбеляза 126 гола в 366 двубоя за периода между 1996 година и 2007 година. Като мениджър спечели първите си 8 срещи начело на Юнайтед, чупейки всички рекорди. До този момент има 14 победи и 2 равенства в 19 срещи и за периода, в който пое "червените" дяволи нито един друг тим във Висшата лига не е спечелил повече точки.

"Още от първия ден, в който пристигнах се почувствах като у дома в този специален клуб. За мен бе чест да съм играч на Юнайтед, а след това и да започна треньорската си кариера тук. Последните няколко месеца бяха фантастично преживяване и искам да благодаря на всички за свършената работа. Това е работата, за която винаги съм мечтал и съм изключително развълнуван от този шанс да водя отбора в дългосрочен план. Надявам се да продължим да радваме нашите невероятни фенове", заяви Солскяер пред официалния сайт на клуба.

Един от малкото критици на Солскяер се оказа, че е бившият мениджър на тима Луис ван Гаал - ето какво сподели той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички