Мане: Не искам да парадирам с вещи, предпочитам моите хора да получат нещо

Садио Мане е от типа футболисти, които не обичат медийните изяви. Той си върши работата на терена по брилянтен начин, но около него не се вдига толкова шум, колкото около колегите му в нападението на Ливърпул - Мохамед Салах и Роберто Фирмино. Сенегалецът е изключително скромен човек, като той самият не за първи път признава, че материалното не е най-важното в неговия живот.

"Защо бих искал 10 Ферарита, 20 диамантени часовника или два самолета? Какво биха направили тези предмети за мен или за света? Стоял съм гладен, работил съм на полето. Минал съм през тежки времена. Играл съм футбол бос. Не съм имал образование и много други неща" - разказа за липсите си Мане.

Sky Sports съсипаха Манчестър Юнайтед с комбинираните 11 на "червените дяволи" и Ливърпул

Въпреки че в понеделник вечер е битката България - Англия, на Острова основна тема вече е предстоящият сблъсък №1 в английската Висша лига между ...

"Построил съм училища, стадион. Осигуряваме дрехи, обувки и храна за хора, които са в крайна бедност. Освен това, давам по 70 евро на месец на всички хора от един много беден регион в Сенегал. Това им помага за тяхната семейна икономика. Нямам нужда да парадирам с луксозни коли, луксозни имоти, почивки и дори самолети. Предпочитам моите хора да получат малко от това, което животът е дал на мен" - завърши сенегалецът.

Мане и Ливърпул продължават безупречното си представяне на домашната сцена, записвайки 8 победи от 8 мача. Предстои дерби обаче с Манчестър Юнайтед. А по какво абсурдно време ще играят мърсисайдци на Boxing Day - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!