Манчестър Юнайтед се спаси с два късни гола срещу Дарби


Манчестър Юнайтед се спаси с два късни гола срещу Дарби
Снимка: Getty Images/Gulliver

1470 0

Манчестър Юнайтед постигна труден успех срещу Дарби Каунти с 2:0 в третия кръг на ФА Къп. Юнайтед стигна трудно до успеха едва в края на мача с голове на Джеси Лингард в 84' и Ромелу Лукаку в 90'.

"Червените дяволи" бяха по-активният отбор на терена и направиха куп пропуски. Още в 4' Лингард овладя пас в наказателно поле, но прати топката високо над вратата. В 20' и Рашфорд не се въползва от шанса си и по подобен начин не нацели целта.

В 21' Хуан Мата отправи страхотен удар от фаул и Скот Карсън трябваше да показва блестящ рефлекс, за да опази вратата си. 5 минути по-късно и гостите имаха своя шанс, като Олсън засече центриране, но опитът му бе слаб и отразен от Ромеро. В самия край на полувремето Пол Погба изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но стражът на Дарби спаси удара му. В 35' Маркъс Рашфорд получи отлично центриране в пеналта и стреля с глава, но топката се отби от гредата.

И втората част започна обещаващо за Юнайтед. Мата овладя лошо подаване на ръба на наказателното поле, но ударът му бе отразен по невероятен начин от Карсън. Отборът на Жозе Моуриньо натисна в заключителните минути и все пак успя да стигне до късно попадение. В 84' Лингард отправи мощен удар от границата на наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл. В 90' и Лукаку се разписа след пас на Марсиал и оформи крайното 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички