Много изненади в Топ 20 на най-богатите отбори в света


Много изненади в Топ 20 на най-богатите отбори в света
Снимка: pixabay.com

4972 0

"Soccerex" направи интересно проучване и класифицира отборите в света, за да стане ясно кой е най-богатият отбор в момента. В предвид се взимат дълготрайните активи, парите, с които тимовете разполагат в различни банки, инвестициите и дълговете на собствениците, както и цените на съставите. Интересното е, че европейският и световен клубен шампион Реал Мадрид е чак на 6-та позиция, а веднага след тях се нарежда Манчестър Юнайтед.

1. Манчестър сити

На първо място в класацията е Манчестър Сити. Лидерът във Висшата лига е най-богатият клуб в света в момента, като под внимание се взима и огромната сума, която бе пръсната за играчите от първия отбор. Освен това дубайските собственици на клуба нямат почти никакви дългове към банки, което е най-големият коз на "гражданите".

2. Арсенал

Позицията на Арсенал определно ще изненада мнозина, но внимателното управление, което ръководството показва, гарантира на клуба почти нулеви дългове. Освен това "артилеристите" могат да се похвалят и с големи суми за харчене в касата.

3. ПСЖ

Безспорно, това е най-богатият отбор що се касае до трансферни суми, платени за играчи. Само през лятото парижани "хвърлиха" над 400 милиона евро за двама играчи. "Парк де Пренс" обаче е оценен прекалено ниско, а и клубът има големи замъци.

4. Гуанджоу Евъргранде

Китайският клуб е собственост на две от най-богатите фирми в света - "Евъргранде" и "Али Баба". Поради тази причина и те толкова бързо се изкачват в класацията. Няма отбор в света, дори ПСЖ, който може да "бие" Гуанджоу Евъргранде по потенциални инвестиции.

5. Тотнъм

Тимът от северен Лондон се присъединява към съседите си от Арсенал, за да "затворят" Топ 5. Високата цена на играчите на Маурисио Почетино, както и новият стадион, който ще бъде построен, а и сумата, с която тимът разполага в касите, му отреждат тази позиция.

Топ 20 допълват още отборите на:

6. Реал Мадрид

7. Манчестър Юнайтед

8. Ювентус

9. Челси

10. Байерн Мюнхен

11. Зенит

12. РБ Лайпциг

13. Барселона

14. ЛА Галакси

15. Атлетико Мадрид

16. Ливърпул

17. Борусия Дортмунд

18. Лион

19. Монако

20. Лестър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички