Челси и Маурицио Сари пречупиха мечтата на Сити за сезон без загуба


Челси и Маурицио Сари пречупиха мечтата на Сити за сезон без загуба
Снимка: Getty Images/Gulliver

4389 0

Челси нанесе първа шампионтна загуба на Манчестър Сити за сезона в дербито на 16-ия кръг на Висшата лига. Лондоначани победиха отбора на Пеп Гуардиола с 2:0 с голове на Нголо Канте и Давид Луис. Този резултат остави Ливърпул на първото място във временното класиране, където мърсисайдци се изкачиха по-рано днес след успех с 4:0 като гост на Борнемут.

Доамкините бяха по-добрият отбор и заслужено грабнаха успеха. Освен това мениджърът на тима Маурицио Сари се бе подготвил по отличен начин и надигра тактически своя опонент. В 9' Рахим Стърлинг проби опасно през центъра и изведе Сане в наказателното поле, а той веднага го намери фронтално от вратата. Бившият ас на Ливърпул обаче стреля много слабо и право във вратаря. Това се потори и 60 секунди по-късно, когато той отново се озова на върха на атаката, но този път нито стреля, нито подаде добре - разочароващо отиграване на "фалшивата деветка" в селекцията на Гуардиола.

"Гражданите" влязоха много нахъсано в мача и не спираха да пресират високо съперника си, а това доведе до много грешки на футболистите с ярко син екип. Стигна се и до едно много опасно нахлуване в наказателното поле в 14', но Сане не успя да завърши атаката, тъй като се надяваше да стреля с ляв крак и беше блокиран от Давид Луис.

След 20' домакините успяха малко да изнесат играта, но нбез да създат някакви опасности. В 33' Марез проби отдясно и намери Сане, той преодоля Аспиликуета, но ъгълът стана малък и ударът му бе избит от Кепа. Стърлинг стигна до топката и центрира отляво, където Сане засече, но Аспиликуета се хвърли и отклони топката в корнер.

В самия край на полувремето лондончани организираха брилянтна контраатака, която започна с диагонален пас на Давид Луиз. След като стигнаха до наказателното поле Еден Азар влизащия на скорост Нголо Канте, който прониза мрежата на Едерсон. 

Домакините започнаха силно втората част и още в 48' се стигна до опасен фаул пред вратата на Сити. Опитът на Вилиан обаче бе отразен от стража на "гражданите". В 52' Канте намери Вилиан малко след границата на наказателното поле, но ударът на бразилеца бе слаб и Едерсон нямаше проблеми.

Малко след това в игра за Манчестър Сити се появи Габриел Жезус, който замени Сане. Смяната даде резултат, поне за кратко, като се стигна до няколко поредни корнера, но без да се стигне до попадение. В 57' Кайл Уокър изпълни добре пряк свободен удар, но Кепа боксира сигурно, а в 64' Ковачич получи контузия и бе заменен от Рос Баркли.

В 77' се стигна до ъглов удар в полза на лондончани. Еден Азар центрира, а Давид Луис засече, за да удвои преднината на своя отбор. В самия край на срещата се стигна до опасен удар към Кепа, но той отрази удара на Жесус.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЧЕЛСИ: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич, Вилиан, Педро, Азар

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Едерсон, Уокър, Лапорт, Стоунс, Делф, Фернандиньо, Силва, Марез, Сане, Бернардо Силва, Стърлинг

Мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола няма да може да разчита на две от звездите си в лицата на Агуеро и Де Бройне, които са контузени, а освен това аут заради травми са Менди и Браво.

Домакините загубиха злощастно от Уулвърхямптън в последния кръг и ще се опитат да зарадват своите фенове с една победа днес. Добрата новина е, че в състава на домакините няма кадрови проблеми и всички са на линия за днешния дерби мач. В момента Сити има в актива си 41 точки, докато лондоначани са с 10 по-малко и загуба днес ще ги отдалече съвсем от лидерите.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички