Магуайър: Слабата клубна форма се отразява на защитата на Англия


Магуайър: Слабата клубна форма се отразява на защитата на Англия
Снимка: Getty Images/Guliver

1458 0

Централният защитник Хари Магуайър смята, че загубата на Англия от Чехия може да се дължи на слабата клубна форма на някои от играчите. След поражението с 1:2 в петък „трите лъва“ са допуснали вече осем гола в предишните си пет мача.

"Ние внасяме нашия клубен футбол на национално ниво. Беше труден мач. Не ме разбирайте погрешно, започнахме колебливо. Поведохме в резултата, но не заслужавахме да водим. През втората част контролирахме притежанието повече, отколкото през първата, но допуснахме лек гол, който им донесе победата. Трябва да се подобрим върху този аспект от играта. Очевидно е, че искаш да изградиш партньорства на терена. Понякога, на национално ниво това не е възможно. Има футболисти, които не играят за клубовете си, така че не получават шанс, и има играчи, които получават контузии. Трябва да се адаптираш“.

"Това е една от коварните страни на националния футбол, на всеки лагер си с различни играчи и трябва тепърва да изграждаш нови партньорства. Но, вижте, няма място за извинения. Трябва да се справим по-добре отколкото в петък вечер – да сме по-добри, когато атакуваме и притежаваме топката. И, със сигурност, трябва да сме по-добри в това да не допускаме голове“, завърши играчът на Манчестър Юнайтед. Англия можеше да си осигури на 100% класиране за Евро 2020 при успех в петък. Това може да се случи и в понеделник, ако тимът надиграе България при визитата си в София, а Косово не победи у дома Черна гора.

А какво заяви капитанът на Англия - Хари Кейн, преди двубоя с националите ни - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички