Магически гол носи победата на Лестър над Тотнъм


Магически гол носи победата на Лестър над Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1521 0

Отборът на Лестър записа своята трета победа от началото на сезона в английската Висша лига. Това стана, след като "лисиците" надделяха с 2:1 над Тотнъм на "Кинг Пауър Стейдиъм".

Гостите бяха тези, които излезнаха напред в резултата през първата част с гол на Хари Кейн. През втората обаче играчите на Брендан Роджърс направиха пълен обрат с голове на Рикардо Перейра и Джейм Мадисън.

С тази победа Лестър се изкачи временно на втората позиция с актив от 11 точки. В същото време Тотнъм остава едва пети с 8 пункта в сметката си.

Отборът на Лестър пръв "удар" в срещата. В 17' "лисиците" стигнаха до попадение, но след намесата на ВАР попадението бе отменено заради засада в хода на атаката. 12' по-късно гостите стигнаха до откриващо попадение благодарение на голямата си звезда Хари Кейн. Хюн Мин Сон нахлу на скорост и с пета върна към английския таран, който бе побутнат с рамо от Союнчу, но падайки таранът успя да ритне топката - 1:0.

Подобна на първата част, и във втората домакините започнаха по-добре. Те обаче отново получиха попадение във вратата си от Серж Орие, но и то бе отменено от ВАР заради спорна засада в 65'.

Само 4' по-късно Рикардо Перейра изравни, след като бе на правилното място и прати топката под плонжа на Дани Роуз. 4' преди края пък Джеймс Мадисън отбеляза победното попадение за "лисиците", след като с удар от над 25 метра матира Газанига - 2:1. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички