Звезда от Висшата лига с жестоки критики към своите съотборници


Звезда от Висшата лига с жестоки критики към своите съотборници
Снимка: Getty Images/Guliver

1326 0

Крилото на Кристъл Палас Уилфред Заха е казал на съотборниците си, че „не може да играе на всяка позиция“, като предположи, че тимът се представя под нивото си от началото на сезона във Висшата лига.

Лондончани започнаха достатъчно добре кампанията и след последователните успехи над Манчестър Юнайтед и Астън Вила изглеждаше, че „орлите“ вървят по възходяща линия в края на август. Но поражение с 0:4 в последния кръг от Тотнъм върна обратно в реалността Палас и Заха, който бе сериозно спряган за трансфер в Арсенал или Евертън през лятото. Самият играч, който според Скай Спортс е подал молба за трансфер, изрази своето негодувание от съотборниците си.

„Колкото и да се старая на терена, не мога да играя на всяка позиция“, започна той за официалния фенски уебсайт HLTCO. „Давам 100% от себе си, но има 11 души на терена и всеки трябва да се вложи максимално“. Относно спекулациите за негово преминаване в друг клуб, котдивоарският национал добави: „Това, което се случи през лятото, остава там… имаше неща, които ми казаха, че няма да се случат и аз не бях щастлив от това. Но аз съм още играч на Кристъл Палас и искам да играя добре и да помогна на клуба. Феновете са загрижени за теб и аз винаги ще обичам Палас, каквото и да се случи“, добави той.

Мениджърът на „орлите“ Рой Ходжсън предложи подкрепата си за Заха преди домакинството на Уулвърхемптън на „Селхърст Парк“, въпреки че призна, че очаква атакуващият футболист да се върне към головете и асистенциите.

„Поведението му в тренировките и начинът, по който той подходи към последните три мача, показаха, че той е отдаден и вече е забравил първоначалното разочарование от това, че не успя да осъществи трансфер през лятото. Веднъж щом забрави окончателно за това, той трябва да се събере и да се представи на ниво заради клуба, съотборниците, мениджъра, треньорския щаб, феновете и себе си. Наистина съм доволен от него в последните три срещи, но не мога да пренебрегна факта, че няма гол или асистенция от началото на сезона“, завърши Ходжсън.

Междувременно се появиха информации, че Манчестър Юнайтед и Арсенал проявяват интерес към дуо от Барселона (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички