Ливърпул не остави шансове на Бърнли и пренаписа историята с 13-а поредна победа (ВИДЕО)


Ливърпул не остави шансове на Бърнли и пренаписа историята с 13-а поредна победа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3726 0

Европейският шампион Ливърпул продължава да крачи на победния път в Англия. Мърсисайдци записаха четвърти пореден успех от началото на сезона във Висшата лига, побеждавайки Бърнли като гост с 0:3 в мач от четвъртия кръг на Премиършип. По този начин "червените" записаха 13-ата си поредна победа в първенството, което е рекорд за клуба. Предишният рекорд датираше от 1990 година, когато под ръководството на Кени Далглиш Ливърпул записа 12 поредни победи.

Бърнли опита да се противопостави на офанзивата на гостите, но в 33-ата минута Трент-Александър Арнолд отправи висок удар, който хвана неподготвен вратаря Ник Поуп. Впоследствие голът бе записан като автогол, тъй като при удара топката се отклони в гърба на нападателя Крис Ууд. Само четири минути по-късно Садио Мане удвои резултата, пускайки топката по земя покрай тялото на Поуп, за да намери мрежата на гостите.

През втората част Ливърпул държеше мача изцяло под контрол и спря набезите на съперника. 10 минути преди изтичането на редовното време Роберто Фирмино също успя да се разпише, след като асистира за гола на Мане, а подаването за бразилеца осигури Мохамед Салах. 

Така Ливърпул еднолично оглави класирането във Висшата лига с пълен актив от 12 точки. Шампионът от предходния сезон Манчестър Сити е на второ място - с две точки по-малко в актива си след равенството с Тотнъм във втория кръг. Бърнли от своя страна допусна второ поражение от началото на кампанията, което им отрежда 11-о място в класирането.

А какво се случи в сблъсъка между Манчестър Сити и Брайтън - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички