Гръм от "небесносиньо" порази Брайтън и изпрати Сити на върха в класирането (ВИДЕО)


Гръм от "небесносиньо" порази Брайтън и изпрати Сити на върха в класирането (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1997 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити надигра убедително у дома Брайтън с 4:0 в среща от четвъртия кръг на английската Висша лига. По този начин "небесносините" постигнаха трета победа от началото на сезона на Острова и се изкачиха временно до първото място в шампионата с актив от 10 точки - с една повече от Ливърпул, който гостува тази вечер на Бърнли.

„Гражданите“ поведоха още във втората минута чрез Кевин Де Бройне, който получи асистенция от Давид Силва и не сбърка от близка дистанция. Домакините трябваше да са търпеливи за второто си попадение, което бе реализирано от Серхио Агуеро, а този път Де Бройне се превърна в ролята на асистент.

През втората част зрителите на „Етихад“ видяха нови два безответни гола. Агуеро отново се оказа в прегръдките на съотборниците си с прецизен изстрел, който не остави шансове на Мат Райън, а скоро след влизането си в игра Бернардо Силва вкара след подаване на аржентинския нападател на шампионите.

Успехът на възпитаниците на Пеп Гуардиола бе помрачен от контузията на Аймерик Лапорт, който бе изнесен на носилка малко преди първия гол на Агуеро в мача. Все още няма информация за състоянието на френския защитник, но има опасения за разкъсване на кръстни връзки на коляното.

А с какво уникално постижение "блесна" Кевин Де Бройне във Висшата лига - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички