Ливърпул чупи рекорда на Манчестър Юнайтед за най-скъпа сделка във Висшата лига


Ливърпул чупи рекорда на Манчестър Юнайтед за най-скъпа сделка във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3876 0

Лидерът във Висшата лига Ливърпул може от новия сезон да бъде с нови екипи, след като се появи информация, че мърсисайдци са в напреднали разговори с с американския спортен концерн Nike. В момента технически спонсор на клуба е друга американска компания – New Balance, която плаща по 45 млн. паунда на година.

Договорът между тях обаче изтича през май месец 2020 година и от клуба са решени, че искат да имат нов партньор, с който да се споразумеят в  най-близко време. „Червените” са имали разговори още с Adidas и Puma, но тези с Nike са в най-напреднала фаза.

Според информацията контрактът с Nike ще бъде дори по-добър от този между Adidas и Манчестър Юнайтед, който възлиза на 750 милиона паунда и е смятан за една от най-големите сделки във футбола. Мърсисайдския клуб обаче най-вероятно ще сключи най-голямата сделка в историята на Висшата лига, като сумата със сигурност е над 750 милиона паунда за 10 години по информация на ESPN. Къде обаче се нарежда новият договор за екипировка на Ливърпул спрямо европейските конкуренти вижте в този материал!

Междувременно Върджил ван Дайк гласува за изненадващ футболист в анкетата за играч на сезона, а неговият вот едва ли ще се хареса на "червените" фенове (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички