Готов ли е Ливърпул за титлата, или пак ще се подхлъзне срещу Челси в края на сезона?


Готов ли е Ливърпул за титлата, или пак ще се подхлъзне срещу Челси в края на сезона?
Снимка: Getty Images/Guliver

1977 0

Отборът на Ливърпул впечатлява всички през този сезон. След като през миналата година "червените" загатнаха, че ще са реален конкурент на Манчестър Сити през сезон 2018/2019 във Висшата лига, тази година те "спазиха обещанието" си. Мърсисайдци имат само едно поражение до момента на Острова, което дойде на "Етихад" именно срещу смазаната машина на Хосеп Гуардиола.

Сега за Юрген Клоп и момчетата му следва тежък мач на "Анфийлд" срещу Челси. Това е поредното голямо стъпало, което 18-кратните английски шампиони ще трябва да прескочат, ако искат да вдигнат първия си подобен трофей от 1990 година. Именно срещата със "сините" навява лоши спомени в Ливърпул.

През 2013/2014 година воденият от Брендан Роджърс тим тогава отново бе в борбата за титлата, отново имаше "гонитба" с Манчестър Сити и отново Челси бе от последните препятствия за Ливърпул. Няма как човек, който не следи първенството на Острова да не помни прословутото подхлъзване на Стивън Джерард, след което Демба Ба пое контрол над топката в средата на терена и останал очи в очи със Симон Миньоле нямаше проблем да се разпише. 

Веднага след тази среща дойде тежкото гостуване на Кристъл Палас, при което момчетата на Брендан Роджърс тотално се "самоубиха" след 3:3 и въпреки победата с 2:1 над Нюкасъл, Манчестър Сити триумфира с най-ценното отличие в Англия.

Как стоят нещата сега? Ливърпул има на сметката си 82 точки след 33 изиграни срещи. Шампионите от "Етихад" са с 80 пункти, но мач по-малко. Освен с Челси, мърсисайдци имат да играят още с Кардиф (Г), Хъдърсфийлд (Д), Нюкасъл (Г) и Уулвърхямптън (Д). От своя страна "гражданите" ще се изправят срещу Кристъл Палас (Г), Тотнъм (Д), Манчестър Юнайтед (Г), Бърнли (Г), Лестър (Д) и Брайтън (Г).

КЛОП: БИЛ СЪМ В БОРУСИЯ, НО ТАКОВА НЕЩО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ

Сезонът във Висшата лига може да е към своя край, но това по никакъв начин не се отнася за борбата за титлата. Имаме всички предпоставки да гледаме истинска битка до последния кръг и точно там да се реши - ще защити ли Манчестър Сити короната си от миналата година, или Ливърпул най-накрая ще сбъдне мечтите на своите фенове и ще триумфира за първи път в ерата на Висшата лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички