Когато в Ливърпул предпочетоха Хари Кюъл пред Кристиано Роналдо...


Когато в Ливърпул предпочетоха Хари Кюъл пред Кристиано Роналдо...
Снимка: Guliver/GettyImages

5768 0

Ливърпул е един от най-емблематичните футболни клубове изобщо в света и вторият най-титулуван в Англия, след като Манчестър Юнайтед успя да изпревари мърсисайдци по титли от Висшата лига - 20 срещу 18. Но един неосъществен трансфер в миналото е можел да обърне на 180 градуса настоящата реалност в английския футбол.

Бившият мениджър на Ливърпул Жерар Улие направи любопитно признание - ръководството на тима и той са предпочели да привлекат Хари Кюъл вместо да бъде осъществен трансфер на едно португалско крило от Спортинг Лисабон - голмайстор №1 в историята на Реал Мадрид Кристиано Роналдо.

През 2003 година Ливърпул е участвал в наддаването за тогава 18-годшиния талант, но в крайна сметка той се озова в Манчестър Юнайтед. Причината се крие в заплатата, която той е поискал от Ливърпул.

"Забелязах го на турнир в Тулон за играчи под 21 години. Решихме да го вземем. Проблемът беше в структурата за заплати в нашия отбор и не бяхме готови да платим сумата, която той искаше", коментира Жерар Улие пред "Liverpool Echo".

"След това Манчестър Юнайтед играха контрола срещу Спортинг и всички играчи на Сър Алекс му казаха, че трябва да го вземе. Но аз се съгласих с ръководството да не нарушаваме структурата в клуба. Помислих си, че това може да създаде проблеми в съблекалнята", коментира Олие.

Вместо Роналдо, на "Анфийлд" акостира Хари Кюъл - безспорен талант във Висшата лига, който обаче имаше хронични контузии. Ливърпул плати 5 милиона паунда за неговите услуги, но той така и не успя да разгърне пълния си потенциял, преследван от множество контузии. Все пак обаче той спечели Шампионска лига с отбора, въпреки че във финала срещу Милан получи поредната си травма.

"Може би щяхме да спечелим титлата с Кристиано Роналдо, но имахме Хари, който беше страхотен по това време и беше много гладен за успехи. После обаче започнаха контузиите и след тях той вече беше различен - нямаше същото самочувствие, нямаше същия апетит за успехи", допълва по случая бившият мениджър на Ливърпул.

С Кристиано Роналдо в отбора Манчестър Юнайте спечели 3 титли във Висшата лига и завоюва поне по веднъж всеки турнир в Англия, Европа и света. През 2009 година "червените дяволи" го продадоха на Реал Мадрид срещу близо 100 милиона евро - най-скъпият трансфер в историята на футбола до 2013 година. Самият Кристиано спечели и "Златната топка", докато беше част от селекцията на "Олд Трафорд". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички