Как с един жест сър Алекс промени завинаги хода на кариерата на Кристиано?


Как с един жест сър Алекс промени завинаги хода на кариерата на Кристиано?
Снимка: Guliver/GettyImages

4933 0

През лятото на 2003 година Манчестър Юнайтед осъществи един от най-емблематичните трансфери в своята история. "Червените дяволи" привлякоха един португалски тийнейджър на име Кристиано Роналдо, който се превърна в един от двамата най-добри футболисти на планетата след 2006 година. Но всичко можеше да е много различно, ако не беше сър Алекс Фъргюсън.

Оказва се, че Роналдо се е готвел да бъде представен с фланелката с №28, тъй като никой не е очаквал бъдещият голмайстор №1 на Реал Мадрид да получи легендарния №7. Шотландският специалист обаче е знаел преди всички, че този номер може да помогне много на Кристиано, който се превърна в истинска легенда на английския колос преди да бъде трансфериран в "кралския клуб".

"Помня, че когато напуснах Лисабон, за да отида в Англия, Алекс Фъргюсън дойде при мен и ми каза, че иска да взема №7. Бях много изненадан - знаех всички играчи, които са носели този номер. Приех това предизвикателство и беше страхотно. Това беше началото на моя успех във футбола. А това беше един от най-красивите моменти в живота ми.

Алекс Фъргюсън е като мой баща във футбола. Научих много неща от него, както и от играчите", каза Кристиано по време на представянето на новите си бутонки, на които е изписано XXVIII - номерът, с който трябваше да играе в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички