"Ти не си от световна класа" - думите, които пратиха Кроос в Реал Мадрид


"Ти не си от световна класа" - думите, които пратиха Кроос в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

10370 0

Един от най-успешните трансфери в историята на футбола е този на Тони Кроос от Байерн Мюнхен в Реал Мадрид. До ден днешен футболните фенове се чудят как е възможно баварците да изпуснат халфа, който в момента е смятан за най-добрия на своя пост в света. Трансферът е още по-шокиращ, тъй като "кралете" платиха сума между едва 25-30 милиона евро, за да се ползват с безгрешните услуги на най-добрия германски футболист.

До скоро се смяташе, че е имало конфликт между Хосеп Гуардиола и германския национал, но това не се оказа вярно. Един от най-добрите приятели на Кроос - Щефан Райнартц (съотборник на халфа в Байер Леверкизен), разкри пред "Bleacher Report", че причината Тони да напусне Байерн е Карл-Хайнц Румениге.

"Тони ми е близък приятел и знам цялата история. Кроос не е човек, който се интересува най-много от парите, той търсеше подкрепа. Тогава обаче Карл-Хайнц Румениге му каза, че няма как клубът да му предложи повече от 10 млн. евро на сезон, защото той не е състезател от световна класа. Това се оказа повратният момент", категорично заяви Райнартц, който коментира отношенията на Гуардиола и Кроос. 

"Пеп се опита да стори всичко, за да бъде продължен договорът на Кроос. Той направо полудя. Но вече беше невъзможно заради тези думи на Румениге. Нямаше друга опция".

Така през лятото на 2014 година Реал Мадрид осъществи един от най-добрите трансфери в историята. Тони Кроос се превърна в един от най-добрите халфове на 21-и век, спечели два пъти Шампионска лига и във визитката си има всички възможни трофеи, с изключение на Купата на Краля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички