Клуб в Англия се оплака от убийствените клаузи и глоби на Ливърпул за трансферите под наем


Клуб в Англия се оплака от убийствените клаузи и глоби на Ливърпул за трансферите под наем
Снимка: Getty Images/Guliver

15776 0

Европейският шампион Ливърпул очаквано не проявява агресия по отношение на трансферния пазар през това лято, след като мениджърът на "червените" Юрген Клоп на няколко пъти подчерта, че клубът няма да бъде особено активен - поне при входящите трансфери.

На "Анфийлд" акостираха двама младоци - Сеп ван ден Берг и Харви Елиът, но и двамата не изглеждат със статут на титуляри през новия сезон. Последният трети трансфер на отбора - вратарят Адриан от Уест Хям, бе по-наложителен, тъй като мърсисайдци на практика останаха без алтернатива на титуляра Алисон след раздялата със Симон Миньоле. 

По отношение на изходните трансфери обаче Ливърпул работи далеч по-усилено, а и внимателно. "Червените" разполагат със силна школа и талантливи футболисти, за които обаче, поне за момента, няма място в титулярния състав на "Анфийлд". Именно поради тази причина те биват изпращани предимно в други отбори в страната, (но също и в чужбина), където да трупат опит и игрови минути.

Такива примери през това лято са Хари Уилсън, Нат Филипс и Бен Уудбърн, като и тримата младоци бяха изпратени под наем. Основното действащо лице през последните години, отговарящо за трансферната политика на отбора, е Майкъл Едуардс, а именно той бе заподозрян от английските медии в налагане на убийствени клаузи в договорите на играчите, които са възмутили клуб в Англия, който не се назовава поименно.

Британският Mirror пише, че Ливърпул поставя условия на отборите, които взимат техни футболисти под наем, относно игровите минути, които ще бъдат изпълнени за периода, в който са преотстъпени. Ако клубовете не изпълнят исканията на мърсисайдци, то следват солени глоби, които стигат до шестцифрена сума.

Според информациите, отбор от по-долните нива на английския футбол е пожелал футболист на Ливърпул под наем през миналия сезон, но е получил изискване за определен процент минути. Подобна практика е срещана и в други отбори, но това, което е притеснило въпросния отбор, е нереалната глоба, която е грозяла клуба, ако не изпълни искането на "червените".

От неназования клуб изказват притесненията си, че това би довело до насилственото включване на футболиста в игра единствено за да се избегне грозящата ги глоба, а не на база показаните качества от въпросния играч. "За мен това е неправилно като ръководител да настоявам даден футболист задължително да играе. Да бъдеш ваден от отбора също е част от развитието на младите футболисти", смята ръководител от клуба.

Междувременно наставникът на Ливърпул Юрген Клоп отново коментира липсата на трансфери в отбора, но този път смени подхода (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички