Клоп: Манчестър Юнайтед трябва да назначи за постоянно Солскяер


Клоп: Манчестър Юнайтед трябва да назначи за постоянно Солскяер
Снимка: Getty Images/Guliver

2614 0

Мениджърът на Ливърпул няма съмнения относно постоянното назначаване на Оле Гунар Солскяер начело на Манчестър Юнайтед след края на сезона. Норвежецът наследи на поста уволнения Жозе Моуриньо през декември, като раздялата между португалеца и ,,червените дяволи“ стана факт след поражението на Юнайтед именно от Ливърпул на ,,Анфийлд“ с 3:1.

Солскяер бе назначен временно на треньорския пост до края на настоящата кампания, като от тогава тимът е спечелил 11 от 13-те си срещи във всички турнири под негово ръководство, губейки единствено от ПСЖ в първа осминафинална среща от Шампионска лига. "Той има качествата, а и късметът е на негова страна в момента – за мен лично няма съмнение, че Солскяр ще стане постоянен мениджър на Юнайтед. Той го заслужава на 100%. Той направи всичко възможно този състав да бъде успешен. Начинът, по който отборът играе, е коренно различен.

Всички си мислят, че в момента с този си коментар аз омаловажавам труда на Жозе Моуриньо, но това не е така, той е невероятен мениджър. В крайна сметка той и клубът не бяха на едно и също мнение, а назначаването на Оле, макар и временно, се оказа чудесен ход. Понякога се нуждаеш от промени и в повечето случаи става въпрос за треньорът. В този случай това помогна“, заяви Клоп.

Солскяер не дойде без опит на "Олд Трафорд", като преди това бе наставник на норвежкия Молде, а преди няколко сезона води за кратко и друг представител на Висшата лига в лицето на Кардиф. "Всички се нуждаем от късмет в своите треньорски кариери. Когато пристигнах в Дортмунд от Майнц, хората казаха, че аз нямам никакъв международен опит – и бяха прави. Но опит не се купува. Ако Оле не бе бивш играч на Манчестър Юнайтед, то той едва ли щеше да се присъедини като мениджър на клуба от Норвегия. Но когато получиш такъв шанс, трябва да направиш максималното, за да го оползотвориш“, каза още той.

Какво е мнението на Солскяер за дербито с Ливърпул - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички