Стадион "Анфийлд": Непреодолимата крепост на Юрген Клоп в Европа


Стадион "Анфийлд": Непреодолимата крепост на Юрген Клоп в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

1454 0

Отборът на Ливърпул не успя да отбележи гол във вратата на немския шампион Байерн Мюнхен в първа 1/8-финална среща от Шампионска лига, играна на стадион "Анфийлд". Мърсисайдци обаче и не допуснаха поражение, като срещата завърши 0:0, въпреки че и двата отбора показаха атрактивен и атакуващ футбол.

С всеки изминал сезон под ръководството на Юрген Клоп, играта на "червените" се подобрява. Това е видно както във Висшата лига, така и в европейските клубни турнири. Германецът първо изведе тима си до финал в Лига Европа в дебютната си кампания, а през миналия сезон Ливърпул игра и финал в Шампионска лига.

И макар все още да няма трофей с 5-кратните европейски клубни шампиони, немският специалист не познава вкуса на загубата в Европа. До момента той е водил "червените" в 17 двубоя на домашна сцена от Лига Европа и Шампионска лига. Това включва мачове с Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Борусия Дортмунд, ПСЖ, Наполи и Байерн Мюнхен.

КОЕ Е ПО-ВАЖНО ЗА КЛОП: ТИТЛАТА ИЛИ ШАМПИОНСКА ЛИГА? 

В останалите срещи Ливърпул на Юрген Клоп се е изправял срещу Рубин Казан, Бордо, Аугсбург и Виляреал във втория по сила европейски клубен турнир. В турнира на богатите пък "червените" не са допускали поражение от Хофенхайм, Спартак Москва, Порто, Рома и Цървен звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички