Капитанът на Ливърпул постигна впечатляващо постижение


Капитанът на Ливърпул постигна впечатляващо постижение
Снимка: Getty Images/Guliver

4636 0

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън изпрати най-добрата година в своята кариера. Английският национал вдигна три трофея през 2019-та, като „мърсисайдци“ спечелиха Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. Да не забравяме, че играчите на Юрген Клоп са категорични водачи във Висшата лига през този сезон и като че ли вече изглежда почти невъзможно някой да ги спре по пътя към първа титла от 30 години.

Може би един от хората, които най-много заслужават да спечелят Висшата лига през тази година е именно Джордан Хендерсън. Халфът на „червените“ изпрати едно добро десетилетие, като бе постоянен в играта си и записа едно много интересно постижение. Капитанът на Ливърпул е играчът, който е изиграл най-много срещи от Висшата лига през последните 10 години – 308. Той игра в Съндерланд до 2011-та година, след което премина на „Анфилд“. За този период Хендерсън е спечели 169 мача, отбелязал е 25 гола и е направил 41 асистенции.

Интересното е, че на второ място се нарежда друг футболист на Ливърпул – Джеймс Милнър, който има с една среща по-малко 307. Трети е Бен Фостър с 306, а петицата се допълва от Давид Силва (297) и Давид Де Хеа (295). А ето какъв юбилей празнуваше наскоро Джордан Хендерсън.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички