Какво трябва да се случи, за да направи Ман Сити шампионски шпалир на Ливърпул


Какво трябва да се случи, за да направи Ман Сити шампионски шпалир на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

8138 0

Медиите на Острова вече започнаха да изчисляват различните сценарии, при които Ливърпул може да спечели дългочакания 19-ти трофей от Висшата лига. Два от най-възможните варианти са пряко обвързани с големия им конкурент за титлата през последните два сезона - Манчестър Сити.

В момента мърсисайдци разполагат с 67 точки, докато прекият им съперник от град Манчестър има 51 пункта, но и мач повече. Това означава, че ако Ливърпул спечели следващите си девет шампионатни срещи, хората на Юрген Клоп ще спечелят Премиър лийг - независимо от резултатите на техните конкуренти за титлата.

Като имаме предвид формата на "червените", нищо чудно да се стигне до такава поредна серия от победи. Решаващият девети мач е срещу специален съперник - Манчестър Сити, а ако мърсисайдци победят "небесносините" на "Етихад", това ще означава, че ще празнуват пред погледите на Гуардиола и компания, както и хилядите фенове по трибуните.

Друг сценарий, при който "гражданите" са пряко засегнати, може да се разиграе, ако Ливърпул спечели следващите си осем мача, а Манчестър Сити загуби три точки в същия период. Това ще означава, че "червените" ще са си подсигурили титлата в предишния кръг преди двубоя със Сити, а играчите на Пеп Гуардиола ще са принудени да направят шампионски шпалир на "Етихад" за Ливърпул.

Трети сценарий, при който феновете на Ливърпул биха изпитали още по-голяма наслада от триумфа, е свързан с градския им съперник Евертън. Ако Манчестър Сити изпусне шест точки в следващите си мачове, то Ливърпул може да вдигне трофея от Висшата лига при гостуването на Евертън "Гудисън Парк".

Междувременно Пеп Гуардиола коментира шансовете на Ливърпул да надминат границата от 100 точки във Висшата лига (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички