Изненадващ е върхът в кариерата на Хосеп Гуардиола


Изненадващ е върхът в кариерата на Хосеп Гуардиола
Снимка: Guliver/GettyImages

8712 0

За да можем да осъзнаем колко е голямо влиянието на Хосеп Гуардиола върху модерния футбол, достатъчно е да насочим вниманието си към едно от новите правила в играта, а именно позволяването на първия пас да е в наказателното поле. Все повече и повече отбори се опитват да изнасят топката с къси подавания от собствената половина, а този стил беше въведен наново от Гуардила, когато беше треньор на Барселона.

Каталунецът вече спечели всички трофеи, за които някога се е борил, след като на сметката си има 28 купи (29, ако броим титлата в третото ниво на испанския футбол с втория отбор на Барселона). Но се оказа, че нито един от триумфите му като треньор не е най-добрият момент в кариерата му.

"Ще бъда честен - любимият ми момент във футбола, когато бях в академията на Барселона и започнах да тренирам с първия отбор. Подготвях се с тима 1-2 месеца и ми беше съобщено, че ще стана част от първата селекция. В този момент си казах: "уаау, играч съм на футболен клуб Барселона", припомни си Гуардиола в интервю за Sky Sports.

"Мисля, че това беше най-големият връх в кариерата ми. Играх 11 години в този отбор и беше страхотно. Ако не беше този момент, никога нямаше да стигна до толкова успехи - и като футболист, и като треньор. Чувството, че вече съм част от Барселона обаче беше несравнимо", допълни той. Междувременно стана ясно, че Пеп е отказал да вземе един от най-добрите играчи на Барса през лятото (подробности четете в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички