Интересен сценарий може да направи Ливърпул шампион на забележително място


Интересен сценарий може да направи Ливърпул шампион на забележително място
Снимка: Getty Images/Gulliver

5608 0

Сезонът на Ливърпул в Английската Висша лига може да стане от много добър в направо перфектен. След като вчера Манчестър Сити загуби поредни точки в гостуването си на Тотнъм, мърсисайдци вече водят с 22 точки пред „гражданите“ и само чудо ще попречи на футболистите на Юрген Клоп да спечелят титлата във Висшата лига.

Освен, че това ще бъде първа титла в Англия за Ливърпул от точно 30 години, спечелването ѝ може да се окаже епично за феновете на тима. Съществува реална възможност отборът на Ливърпул да стане шампион на стадиона на....градския си съперник Евертън. За да се случи това, мърсисайдци трябва да спечелят следващите си 5 срещи, включително и тази срещу Евертън на 16-ти март, а в същото време Манчестър Сити да загуби поне един от следващите си 5 мача. Програмата на тима на Юрген Клоп в следващите мачове е чудесна, като освен срещу градския си съперник, отборът играе още срещу Норич, Уест Хям, Уотфорд и Борнемут. За „гражданите“ предстоят далеч по-сложни тестове, като отборът гостува на Лестър, Манчестър Юнайтед и Челси в този период и има отложен мач срещу Арсенал в 28-ми кръг.

Друг интересен факт е, че съществува огромна възможност Ливърпул официално да са станали шампиони в 32-ри кръг, когато на 4-ти април играчите на Клоп ще гостуват на „Етихад Стейдиъм“ на Манчестър Сити. Това означава, че настоящият шампион в лицето на Сити ще трябва да направи шампионски шпалир на новия победител в лигата в лицето на Ливърпул. А ето кой френски талант иска трансфер в Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички