Ливърпул направи още една крачка към голямата мечта, за едно полувреме пречупи и Саутхемптън


Ливърпул направи още една крачка към голямата мечта, за едно полувреме пречупи и Саутхемптън
Снимка: Getty Images/Gulliver

3164 0

Ливърпул отново доказа, че няма спирка. Мърсисайдци победиха с 4:0 Саутхемптън на "Анфийлд" в двубой от 25-ия кръга на Висшата лига. И четирите попадения бяха реализирани през втората част, като Мохамед Салах вкара два гола, Окслейд-Чембърлейн и Джордан Хендерсън оформиха крайния резултат. По този начин вече 42 двубоя отборът няма загуба и има 22 точки пред втория Манчестър Сити. "Гражданите" в неделя ще се изправят срещу Тотнъм.

През първото полувреме Ливърпул не успя напълно да намери своя ритъм, а и "светците" не създадоха малко проблеми, като опитаха в началото чрез преса да затруднят мърсисайдци. В 40' Дани Ингс се възползва от празно пространство в наказателното поле с отличен контрол върху топката, но точният му удар е блокиран добре. Малко преди това ВАР се намеси, за да прегледа дали има нарушение срещу Фирмино в наказателното поле, но такова нямаше.

Втората част започна в много по-различно темпо, като "червените" вдигнаха оборотите. Още в 47' резултатът бе открит, след добра атака топката стигна до Чембърлейн, който с удар по земя се разписа - 1:0. След това попадение отборът на Юрген Клоп заигра доста по-спокойно, което помогна и за организацията на отбора. В 53' Фирмино изведе Салах зад защитата и египтянинът прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада.

След час игра мърсисайдци стигнаха и до второ попадение. Фирмино получи топката в наказателното поле, като имаше време да прецени ситуацията. Бразилецът отлично намери непрокрития Хендерсън и капитанът направи резултата 2:0. В 72'Чудесна извеждаща топка на Джордан Хендерсън освободи Мохамед Салах в наказателното поле и той не сбърка за 3:0, а в добавеното време египтянинът се разписа за крайното 4:0 след асистенция на Фирмино.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички