Или възход, или уволнение: Ужасяваща "празнична" програма решава съдбата на Емери


Или възход, или уволнение: Ужасяваща "празнична" програма решава съдбата на Емери
Снимка: Guliver/GettyImages

2109 0

Празничната програма в английската Висша лига до голяма степен може да реши ребуса с бъдещето на Унай Емери начело на Арсенал. След поражението от Лестър през уикенда, ръководството на лондонския тим гласува доверие във възможностите на мениджъра, но тежката програма на Арсенал най-вече след средата на декември може да доведе или до скорошна раздяла между двете страни, или до затвърждаване на позициите на испанския специалист. 

След паузата за мачове на националните отбори Арсенал се изправя срещу Саутхямптън, Айнтрахт и Брайтън, но след това програмата на "артилеристите" става много интересна и също толкова тежка. На 9.12 има лондонско дерби срещу Уест Хям (гостуване), а след това пътуване до Франкфурт за мач срещу Айнтрахт (12.12). Само 3 дни по-късно Арсенал е домакин на ранения Манчестър Сити на "Емиратс'. 

Оттам нататък не следват по-лесни съперници. Преди коледа "артилеристите" гостуват на Евертън, а след това в периода 26.12 - 01.01 имат гостуване на Борнемут и два домакински мача срещу Челси и Манчестър Юнайтед. Именни това могат да се окажат и последните мачове за Унай Емери, който ако не спечели по-голямата част от тях, може да бъде освободен от поста си. През последните години ръководството инвестира сериозна сума в състава, като бяха привлечени няколко доказани звезди като Обамеянг и Лаказет, а само през миналото лято бяха платени над 70 милиона евро за Никола Пепе. 

Единственият вариант пред Емери е да натрупа достатъчно точки по време на празничната програма, за да върне Арсенал в битката за топ 4. Към настоящия момент "топчиите" са на 6-а позиция със 17 точки - на 8 зад последния в топ 4 към настоящия момент (Манчестър Сити). Само за 12 кръга лондончани имат само 4 победи и, ако в празничната програма Арсенал не се представи задоволително, то бившият треньор на Севиля може да се окаже преждевременно освободен от поста си. Кои са потенциалните заместници на Емери може да видите в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички