Емери защити играчите си след загубата от Лестър


Емери защити играчите си след загубата от Лестър
Снимка: Getty Images/Guliver

937 0

В събота Арсенал допусна трето поражение за сезона в Премиър лийг от тима на Лестър. Проблемът за играчите на Унай Емери обаче не беше самата загуба, а начинът, по-който „лисиците“ тотално надиграха „артилеристите“. Поражението означава, че Арсенал са записали само една победа в изминалите си седем мача във всички турнири. Дова допълнително засили спекулациите за уволнението на Емери, но испанският наставник отказа да хвърли вината върху играчите си.

„Искам да останем силни и да излезем от дупката. Имаме и млади играчи, които израстват при нас. Знам, че получаваме сериозни критики, но това ми се е случвало и преди и в крайна сметка излязохме от тежката ситуация. Приемам критиките, нормално е. Днес се справихме една идея по-добре в дефанзивен план. Разочаровани сме, но не от поведението на играчите, те спазиха тактическите указания. През второто полувреме създадохме няколко положения, но когато те отбелязаха, загубихме своите шансове“ каза Емери.

Испанският наставник сподели, че топ 4 все още е реалистична цел, като допълни, че Манчестър Юнайтед и Тотнъм са дори по-назад в класирането. В момента Арсенал се намира на 6-тото място в подреждането, като изостава на 8 точки от четвъртия Манчестър Сити.

А ето кой се спряга за евентуален заместник на Емери в Арсенал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички