Халф на Ливърпул разкри защо е избрал "червените" пред друг английски гранд


Халф на Ливърпул разкри защо е избрал "червените" пред друг английски гранд
Снимка: Getty Images / Guliver

1611 0

Полузащитникът на Ливърпул Жоржиньо Вайналдум разкри подробности около избора си да премине в тима на "червените" преди повече от две години. Холандецът бе желан и от Тотнъм, но той все пак предпочете тима от "Анфийлд".

Вайналдум сподели, че е бил в много близки отношения със селекционера на "шпорите" Маурисио Почетино, като са водили продължителни преговори. В крайна сметка нито Джини, нито ръководствата на Нюкасъл и Тотнъм са стигнали до споразумение.

"Намирах се в много добри взаимоотношения с Почетино. Но не успяхме да стигнем до споразумение. Не само аз - Нюкасъл също не успя да се договори с Тотнъм", сподели Вайналдум относно възможността да премине в състава на "шпорите" през лятото на 2016 година.

"Когато разговарях с Юрген, той ме караше да се чувствам наистина добре. Той ми даде много увереност, защото ми сподели, че му допада изключително много стилът ми на игра. Три дни след нашата среща те (Нюкасъл и Ливърпул) стигнаха до споразумение, а аз нямах нужда от второ запитване", добавя още Джини.

Вайналдум преминава официално на "Анфийлд" на 22 юли 2016-а, а месец по-късно записва и своя дебют в мач от Висшата лига срещу Арсенал. Холандецът бе закупен от мърсисайдци срещу 23 млн. паунда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички