Ливърпул спечели измъчено срещу Хъдърсфийлд , но затвърди добрата си игра в защита


Ливърпул спечели измъчено срещу Хъдърсфийлд , но затвърди добрата си игра в защита
Снимка: Getty Images/Guliver

1304 0

Ливърпул победи Хъдърсфийлд с резултат 1:0 в мач от 9-я кръг на Висшата лига. Двубоят се изигра на стадион "Джон Смитс", като бе последен в програмата на първенството за съботния ден.

Така мърсисайдци успяха да се изкачат отново до върха в подреждането, изоставайки от тима на Манчестър Сити единствено по голова разлика. Хъдърсфийлд от своя страна допуснаха шеста загуба от началото на сезона, което им отрежда предпоследно място в класирането.

Мохамед Салах бе големият герой за "червените", отбелязвайки единственото попадение в мача. Двата отбора играха равностойно, но мърсисайдци демонстрираха по-добра игра в защита и съхраниха "суха" своята мрежа. Тимът на Клоп има едва три допуснати попадения от началото на сезона.

Юрген Клоп направи три промени в стартовия състав, след като част от неговите играчи имаха проблеми с контузии след мачовете на националните отбори. Джердан Шакири, Адам Лалана и Даниел Стъридж се появиха в игра, а заменените бяха Садио Мане, Джорджиньо Вайналдум и Роберто Фирмино.

Двубоят започна равностойно, като двата отбора си размениха по няколко атаки, но без опасни положения пред вратите. В 24' "червените" с две подавания успяха да пробият през халфовата и дефанзивната линии на Хъдърсфийлд. Джердан Шакири изведе Салах в коридор, а египтянинът не сбърка, изпращайки топката в мрежата на домакините - 0:1.

Последваха минути, в които домакините се опитаха да притиснат мърсисайди и успяха да създадат няколко опасни атаки, възползвайки се от пропуските в отбрана на "червените". В 42' домакините пожелаха дузпа, след като останаха съмнения за игра с ръка на Джеймс Милнър в наказателното поле на Алисон.

Минута по-късно Хъдърсфийлд успя да стигне до попадение, но бе отсъдена засада, а голът - отменен. И при тази ситуация останаха съмнения до колко бе правилно решението на главния арбитър, но резултатът на почивката се запази в полза на Ливърпул, въпреки по-добрата игра на домакините.

През второто полувреме двата отбора продължиха да играят отворен футбол и да търсят попадение в противниковата врата. Юрген Клоп направи промяна в състава си още на почивката, пускайки в игра Джорджиньо Вайналдум, който замени капитана Джордан Хендерсън.

В 64' Мохамед Салах успя да намери празно пространство в отбраната на Хъдърсфийлд и получи пас, който го изведе сам срещу вратаря, но ударът му профуча покрай страничния стълб.

Последваха ротации и в двата състава. Фабиньо се появи в игра за мърсисайдци на мястото на Адам Лалана, докато в състава на Хъдърсфийлд Стив Муние и Исак Мбенза влязоха на терена, заменяйки Филип Билинг и Флоран Хадергьонай. Няколко минути по-късно в игра се появи и Роберто Фирмино, който замени Джеймс Милнър. Англичанинът за пореден мач се отличи с най-голямо пробягано разстояние по терена.

В 82' Хъдърсфийлд получи отличен шанс да изравни резултата. Пробив по десния фланг и остро центриране доведе до суматоха в наказателното поле, а нито един от двамата централни бранители на Ливърпул не успяха да се намесят добре. Първо Ван Дайк пропусна да изчисти топката, а след това и нескопосано отиграване на Ловрен позволиха на резервата Муние да отправи удар, който се озова далеч над горната греда на Алисон.

Две минути преди изтичането на редовното време Мохамед Салах демонстрира "магията" си в наказателното поле на противника, елиминирайки бранител с едно движение, но след това не успя да преодолее вратаря на домакините, който бързо успя да скъси разстоянието и да плонжира. 

В четирите добавени минути от главния арбитър Майкъл Оливър Хъдърсфийлд опитаха финален натиск и създадоха няколко опасни положения пред вратата на Алисон, но така и не успяха да стигнат до желания изравнителен гол.

Състави: 

Хъдърсфийлд: Льосъл, Дурм, Занка, Шиндлер, Льове, Хог, Билинг, Мууй, Притчард, Хадергьонай, Депоатр 
Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Лалана, Шакири, Стъридж, Салах

Хъдърсфийлд: Льосъл, Дурм, Занка, Шиндлер, Льове, Хог, Билинг, Мууй, Притчард, Хадергьонай, Депоатр 

Ливърпул: Алисон, Гомес, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън, Милнър, Хендерсън, Лалана, Шакири, Стъридж, Салах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички