Гуардиола разкри как 18-годишен дебютант му помогна за боя по Уотфорд


Гуардиола разкри как 18-годишен дебютант му помогна за боя по Уотфорд
Снимка: Guliver/GettyImages

3287 0

Манчестър Сити разби Уотфорд в двубой от Висшата лига вчера, като до почивката отборът на Хосеп Гуардиола водеше с 4:0. Това накара мениджърът на "гражданите" да направи три промени в състава за втората част, подменяйки почти цялата защитна линия. Той пусна Жоао Кансело, Ерик Гарсия и Анхелиньо. 18-годишният испанец беше абсолютен дебютант във Висшата лига. След мача Гуардиола разкри, че хлапето му е помогнало за разгрома над "стършелите".

"Той е невероятно умно момче. Знае всичко и на всичко обръща внимание. Ние имахме съмнения по състава, който пусна Кики: с четирима или петима защитници ще играят? Не знаехме това. Ерик дойде при мен след загрявката и ми каза, че те са практикували някакви движения и ще играят с четирима. Никой друг не ми каза за това. Той го беше проследил. Знаеше, че изпитваме съмнения", разкри испанският специалист.

Ерик Гарсия е възпитаник на Барселона. През 2017 година той премина в академията на Манчестър Сити, а за първия тим дебютира в мача с Лестър за Купата на Лигата миналата година. Вижте в този материал кой, според Гуардиола, ще го замени начело на английския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички