Грешникът Де Хеа разочарова в дербито с Челси и отдалечи Манчестър Юнайтед от Шампионска лига (ВИДЕО)


Грешникът Де Хеа разочарова в дербито с Челси и отдалечи Манчестър Юнайтед от Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6141 0

Отборите на Манчестър Юнайтед и Челси не успяха да се победят в дербито на 36-тия кръг от Висшата лига. Двата тима завършиха при резултат 1:1 на "Олд Трафорд", като и двете попадения паднаха през първото полувреме на мача.

Хуан Мата изведе "дяволите" напред в резултата в 11-тата минута на двубоя след красиво разиграване между него, Лукаку и Шоу. В края на първата част обаче гостите от Лондон отвърнаха на удара, а за това допринесе и Давид Де Хеа. Стражът не успя да улови далечен удар на Антонио Рюдигер, а отклони топката в краката на Маркос Алонсо, който изравни резултата.

През втората част двата отбора не успяха да създадат достатъчно добри положения, чрез които да се доберат до нещо повече от равенство в мача. Играта бе накъсана от контузии на Антонио Рюдигер и Ерик Баи, както и от смените, извършени от двамата наставници.

Така Челси се изкачи в топ 4 с актив от 68 точки, докато Юнайтед остана на 6-о място с 65 пункта. По-рано през деня Арсенал допусна тежка загуба срещу Лестър, която позволи на "сините" да се озоват сред местата, осигуряващи участие в Шампионска лига през идния сезон.

Първо полувреме

Двубоят започна с дълбока преса от страна на домакините, които всячески се опитаха да затруднят Челси при изнасянето на топката. Това доведе до няколко грешки в отбраната на "сините", което принуди Еден Азар да се върне малко по-назад, за да се заеме с организацията при изнасянето на кълбото.

В 4' дойде и първото добро положение в мача. Ромелу Лукаку бе намерен зад отбраната на Челси след дълго подаване. Белгиецът показа добър контрол над топката, но не успя да преодолее Кепа, който отклони топката в корнер. От ъгловия удар не последва нищо опасно за гостите.

Седем минути по-късно натискът на домакините даде резултат. Ромелу Лукаку демонстрира завидна техника в близост до наказателното поле, пускайки красиво извеждащо подаване към Люк Шоу по въздух, а бранителят излезе очи в очи с Кепа. Англичанинът обаче действа изключително съобразително, връщайки топката назад към Хуан Мата, който се разписа в опразнената врата - 1:0.

В 29' централният защитник на Манчестър Юнайтед Ерик Баи бе изпуснат в наказателното поле на Челси при центриране от ъглов удар, след което бранителят нанесе изстрел с глава, който профуча на сантиметри от страничния стълб на Кепа Арисабалага.

Малко преди края на първата част Челси отговори на своя съперник, но с помощта на противников футболист. В ролята на "грешник" влезе Давид Де Хеа. Антонио Рюдигер опита изстрел от далечно разстояние, който затрудни Де Хеа, а вратарят изби топката право в краката на нахлулия в наказателното поле Маркос Алонсо. Сънародникът на вратаря не пропусна да се възползва от грешката и изпрати топката в мрежата - 1:1.

Второ полувреме

В първите минути на втората част двата отбора заиграха равностойно за разлика от началото на мача, когато "дяволите" бяха по-добрия отбор на терена. Сега и Челси, и Манчестър Юнайтед създадоха няколко опасни атаки в близост до противниковите врати, но без особени проблеми за Де Хеа и Кепа.

В 64' мениджърът на Челси Маурицио Сари обмисляше да включи в игра Рубен Лофтъс-Чийк, но контузия на полеви играч промени плановете му. Един от "виновниците" при изравнителния гол на гостите - Антонио Рюдигер, получи контузия и бе принудително заменен от Андреас Кристенсен.

За "дяволите" пък Маркъс Рашфорд бе изваден от игра, а на негово място бе пуснат Алексис Санчес. Малко по-късно Оле Гунар Солскяер също трябваше да извърши принудителна смяна, както в щаба на "сините". Този път контузия получи Ерик Баи, а на негово място се появи Маркос Рохо.

Контузиите и смените в мача накъсаха играта и в продължение на 10 минути не се стигна до добри ситуации пред двете врати. В 72-рата минута Челси получи право да изпълни пряк свободен удар в близост до границата на наказателното поле на Юнайтед, но ударът на Вилиан от статичното положение прелетя над горната греда на Де Хеа.

Контузиите в мача и принудителните смени доведоха до сериозно продължение на мача, дадено от главния арбитър - 7 минути. Двата отбора се опитаха да измъкнат победата в последните минути на мача, но без резултат. Удар на Маркос Рохо с глава от корнер бе избит на голлинията от Педро, което бе и най-доброто положение за "дяволите" в края на мача. В последните секунди Гонзало Игуаин получи възможност да изведе отбора си напред в резултата, но отлична намеса на Давид Де Хеа остави на "дяволите" точката от мача.

Преди мача

Отборите на Манчестър Юнайтед и Челси ще премерят сили днес на стадион "Олд Трафорд". Двата тима са в борбата за място в Топ 4, което ще им гарантира участие в Шампионска лига през новия сезон. За момента обаче и двете селекции се представят доста колебливо.

Към момента играчите на Оле Гунар Солскяер се намират на шеста позиция с 64 точки. "Червените дяволи" записаха две поредни загуби в Премиърлийг, което ги отдалечи от Топ 4, но шансовете им все още са реални.

Челси е четвърти с 67 пункта. "Сините" от Лондон при успех днес ще се изравнят с третия Тотнъм. Челси обаче също е колеблив и за последно спечели в началото на месеца, като се наложи с 2:0 над Уест Хям.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Смолин, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Ерера, Погба, Лукаку, Рашфорд, Марсиал
Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Джорджиньо, Ковачич, Вилиан, Игуаин, Азар

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Баи, Линдельоф, Шоу, Матич, Ерера, Погба, Лукаку, Рашфорд, Мата

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Канте, Джорджиньо, Ковачич, Вилиан, Игуаин, Азар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички